Véleményem szubjektív, jogodban áll nem érteni egyet vele

Oktatásról, életről, utazásról

Oktatásról, életről, utazásról

Nem hagyományos oktatási formák

2019. december 04. - szubjektiven

A T.C Education Searching nemzetközi, oktatási és képzési kutatással foglalkozó cég érdekes felmérést készített a vállalatok hozzáállásáról a különböző, nem hagyományos képzési formák tekintetében. A felmérésben ezer kis-, közép-, és nagyvállalat oktatási-, illetve személyügyi felelősét kérdezték meg.

A kérdésekben a munkaerők felvételében, munkaerő alkalmazásában és a hosszútávú foglalkoztatásban betöltött szerepüket vizsgálták a nem hagyományos képzési formáknak.

 

A vállalati szakemberek, a következő adatokat szolgáltatták:

 

  1. Mit gondolnak a jelöltről, ha levelezőképzés formában sajátított el bizonyos ismereteket.?

98% nyilatkozott úgy, hogy a felvételi folyamatban mára már az alapfeltétel az érettségi, diploma vagy valamilyen államilag elismert szakma. Viszont a behívott jelentkezők mindegyike jelentkezik a kért iskolai végzetséggel, így a végleges döntés az egyéb tulajdonságoktól, kompetenciáktól, ismeretektől, tanfolyamoktól függ. Milyen területen jártas még illetve milyen területeket tud könnyen elsajátítani. Ezt legalább ugyanolyan fontosnak tartották a hosszútávú foglalkoztatásban, mint az alap végzettségeket.

 

  1. Távoktatásoknál, levelezőképzéseknél onlineképzéseknél kiadott igazolások mennyire elfogadottak?

89 % magyarázta úgy az egyéb ismeretek tényezőt, hogy nem kérnek különösebb igazolást, hisz hamar kiderül a hozzáértése a jelentkezőnek. Illetve nagyon sok olyan terület van, ami nagy jelentőségű, de nincs államilag elismert képzési forma, itt különösen fontos a tudás.

 

  1. Melyek a legfőbb előnyeik és hátrányaik a nem hagyományos képzési formáknak?

91% kifejezetten kedvelte, ha levelezőképzések vagy távoktatásos képzések kerültek elő. Azzal érveltek, hogy a munkavállaló nem hiányzik tanfolyam miatt a munkahelyéről. Hátránykén említették, hogy nem mindenki alkalmas ezekre a képzési formákra.

 

  1. Mi jut először eszükbe, ha ezeket a képzési formákat említik?

82 % Kedvelte, ha dolgozói levelezőképzéseket válassza továbbtanuláskén. Azzal érveltek, hogy szerencsés, ha a munkavállaló szabadidejét tartalmasan akarja eltölteni. tanul, fejlődik, tehát vannak ambíciói. Mint ilyen, lehet vele számolni a karriertervben.

 

83 % véleménye volt, hogy aki levelezőképzések formáját választja a tanulásnak, az képes önállóan, irányító személy nélkül tanulni. Ezek a személyek a munkahelyen is nagyobb valószínűséggel fognak önállóan, állandó irányítás nélkül dolgozni.

 

  1. Támogatják-e dolgozóikat a folyamatos tanulásban?

91 % a vállalatok valamilyen formában támogatják a dolgozót, ha levelezőképzések vagy távoktatásokvalamelyikében kíván tanulni és 35 % támogatja az iskolapados képzési formákat.

 

71 % a inkább támogatja a levelezőképzéseket, mint az iskolapados képzéseket az élethosszig tartó tanulás során.

69% a megkérdezett szakembereknek elvégzett valamilyen távoktatásos vagy levelezőképzések valamely formáját.

(Forrás: 2017 CBS)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://levelezokepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7515337592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása